Onsdag.

Idag har jag jobbat som vanligt! Tycker dagarna går så himla fort när man jobbar dag, men de är bra! Har bara två dagar kvar av min inskolning nu, på lördag ska jag klara mig själv! :)

I eftermiddag har jag åkt runt hela stan för att leta present åt Salomon som fyller två år på lördag! Storkillen! Vi ska åka dit en sväng på lördag förmiddag innan jag ska börja jobba! Visar bild på presenten sen!

Appropå jobb på lördag, hur tänker en schemaläggare när dom bara lägger en halv helg, fattar ni va puckat? Så i stället för att jobba varannan helg så ska man då behöva jobba halva helgen varje helg?! Då kan man aldrig planera in något på helgerna.. Åhh, blir så irriterad.. Har som tur var inte så varje helg!


/J

Helgen

I helgen har jag och älsklingen varit i Föllinge hela helgen! Vi som hade hoppats på att få lite ledigt hade fel.. Pappa har börjat renovera uthuset igår och innan de skulle hela huset tömmas och vissa delar rivas så de har varit våran sysselsättning i helgen..

Och jag har haft min fyra dagars ledighet och ska tillbaka på jobbet idag igen, känns alltid så jobbigt att gå tillbaka när man varit ledig så länge men vet att de kommer gå bra bara man kommer dit! Har för övrigt 4 dagar kvar på min inskolning sen går jag min första egna dag på lördag..

Både igår och idag har de varit så skönt väder så har fått lite ny energi. Och nu när hostan har försvunnit är det dags att komma igång med löpningen igen!


/J

Farsan

Nu har vi precis kollat på filmen farsan. Tyckte den va bra, typisk svensk film! Tycker Josef Fares alltid gör bra  filmer, denhär var dock inte lika rolig som jalla jalla och kopps. Men den var bra på ett annat sätt! En film jag helt klart rekomenderar!


 

Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härlig farmor är det inte mycket som går enligt planerna.

 

 

/J

Måndag

Jag har varit ledig hela helgen och är även ledig idag! Idag ska jag åka ut till orrviken och hälsa på! I helgen har jag varit i Föllinge, berättar mer om det sen! Nu ska jag åka!


/J

Brämhults apelsin med krossade hallon

Förra veckan när vi var och handlade på maxi hade dom Brämhults juice på extrapris så vi slog till! :) Smaken var apelsin med krossade hallon vilket var årstidens smak, den kan varmt rekomenderas! Riktigt god var den!




/J

Söndag

Idag är det söndag och jag har varit ledig, är dock bara ledig en dag så i morgon bär det av på jobbet igen.. Har sett på mitt schema att jag många gånger under sommaren inte är ledig mer än dag i sträck, känns lite jobbigt.. Har två veckor kvar av min inskolning och jag tänker mycket på mina klasskompisar som inte får mer än två veckors inskolning och börjar gå själv nu i veckan! Men jag vet att dom kommer klara det även om det kan kännas tufft till en början!

Idag har jag inte gjort så särskilt mycket, tvättat, handlat och plockat lite här hemma.. Ikväll har jag mest legat framför tv:n då jag fortfarande är lite trött av min förkylning! I eftermiddag har det varit ganska fint väder, alla fall innifrån, det har blåst så mycket så det har inte varit läge att sitta på balkongen!


/J

Fredag..

Igår var jag ledig vilket var väldigt skönt! Först var jag iväg på stan en sväng med mamma, uträttade några småärenden.. Sen åkte jag ut på golfbanan och mötte upp Peter, åkte sedan med honom hem!

Känner mig lite bättre i förkylningen, nu har jag inte ont i halsen längre, nu är jag bara tjock i näsan.. Idag ska jag jobba igen, jobbar kväll idag och dag i morgon sedan är jag ledig på söndag igen! :)


/J

.

Nu har jag jobbat mån-ons och är ledig i morgon.. Det känns väldigt välbehövligt då jag känner mig hängig och inte alls så pigg! Men jag hoppas det går över med en dags vila.. Känner även att jag har lite idétorka på vad jag ska skriva om nu för tiden då jag jobbar mest hela tiden, ska klura på ngt jag kan skriva om.. På återseende!


/J

Halsont..

I morse när jag vaknade upp hade jag ont i halsen, inte riktigt sådär skiiitont.. Men det är ändå ont och jag som hade tänkt ut och springa innan jag börjar jobba.. Det fick bli lite träning här hemma i stället med sit-ups, armhävningar och lite sånt.. Vill inte bli sjuk nu, är verkligen i behov av min inskolning!


/J

Mat..

När jag jobbar kväll (börjar 2) tycker jag det är så svårt att komma på vad man ska äta innan man börjar.. Ofta blir det så att jag bara äter ett mål, alltså inte både frukost och lunch. Man vill ju äta något som går fort att göra iordning men ändå något som håller en mätt till man får äta middag efter kl 17. Förra veckan blev de att jag åt samma som jag äter när jag börjar från morgonen, men de skulle ju va gott att ha lite variation.

I-landsproblem jag vet! Är det någon som har några förslag vad man kan äta?


/J

Helgen..

I morgon är det måndag igen och en ny arbetsvecka börjar. Jobbar tre dagar, ledig torsdag och jobbar sedan helgen! Mycket jobb denna vecka alltså! Inskolningen fortsätter men i morgon har jag ingen aning om vem jag ska gå med, men de visar sig!

Helgen har varit bra, igår var de ju rensning av jordgubbslandet och grillning. Idag var jag och pappa på en liten utflykt och var på auktion, de var inte så mycket av intresse men mysigt med en liten utflykt alla fall! :


/J

Gula ängar

Något som jag tycker är riktigt fint på sommaren är de gula ängarna. Trots att vädret kan va ganska grått och trisst lyser ängarna upp så himla fint! Idag när vi åkte upp till Föllinge åkte vi förbi flera ängar som bara lyste i gult!! Trots att de nu bara är maskrosor som i sig är ganska trista så är det ändå så fint!


 

 

Idag har jag rensat jordgubbslandet, det tog sin tid men nu är det bara vänta på gubbarna! :) Ikväll har jag och pappa grillat, de är så gott! Nu blir det nog lite fotboll..

 

 

/J

En vecka

Nu har jag jobbat en vecka, fem dagar (!), på mitt nya jobb. Jag tycker själv att det har gått väldigt bra och har inte behövt ta mycket hjälp av min handledare alls. Och jag har endå 2½ veckas inskolning kvar, tror att det kommer bli bra! Idag sa jag och min handledare att va skönt med en lugn dag innan helgen, men de skulle vi inte ha sagt. Vips hade vi fått en pat från IVA som egentligen skulle legat kvar, men det var platsbrist + det fick vi en akutop. Man ska ju inte säga att det är bra att folk blir sjuk, men nu fick jag gå igenom vad som gäller inför akutop! Det är alltid bra att kunna för man vet aldrig när man stöter på det!

Ikväll blir det nog lite fotboll, eller balkongen! Det är sååå härligt väder, har varit soligt och varmt sen igår och det skulle fortsätta i morgon! :)


/J

Konsten att fånga en bloggläsare

Jag har länge funderat på vad det är som gör att jag fastnar vid en blogg som jag läser.. Jag har några bloggar som jag läser regelbundet, både kända bloggar men även vänner och bekantas bloggar. Jag känner ofta tidigt om det är en blogg jag gillar. För det första tycker jag det är viktigt med designen på bloggen, den måste vara fin och inte så plåttrig och man ska fastna för den direkt när man se den, man måste även ha sitt eget sätt att skriva på och inte kopiera från andra bloggar bara för att fånga läsare vilket jag kan störa mig väldigt på! Sen är blandningen av inlägg viktig, några med bilder några utan, några med "nyhetsinfo" men övervägande om livsstil osv.

Inte för att jag är någon bloggexpert men;
-Hitta ditt eget sätt att skriva, kopiera inte från andra
-Blanda olika sorters inlägg
-Se till att ha en fin design
-Ha en positiv ton i det du skriver


/J

förvirrad

Jag har nu gjort mitt första pass som sjuksköterska och jag kan sammanfatta dagen som förvirrande, lite stressig men ändock väldigt rolig! I morgon går jag också kväll så det känns som jag har lite tid på mig att smälta dagens jobb.. Nu ska jag snart hoppa ner i sängen med älsklingen!!


/J

Första dagen..

Ska snart iväg för första dagen på det nya jobbet! Tänk att nu kan man verkligen säga jobb, känns underbart! Och snart ramlar första lönen in på kontot som är mer än efterlängtad! De känns lite pirrigt att börja jobba, men bara man kommer dit så tror jag att det kommer gå bra! Det är en till från min klass som ska jobba där, så jag behöver inte känna mig alldeles ensam..


/J

Sjuksköterska

Jag kan numera titulera mig sjuksköterska efter en helt fantastisk dag igår!! Idag har jag fullt upp med att handla födelsedagspresent åt mamma som fyller år på söndag, ska även handla och laga mat till examensfesten i föllinge i morgon.. Så vid tillfälle ska jag berätta om gårdagen!


/J

6 år av kärlek!

Idag har jag och min älskade Peter varit tillsammans i sex år. Sex år låter mycket, men tiden går fort! Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag såg honom, som var några månader innan vi blev tillsammans, vad han hade för kläder, vart det var osv. För min del var det kärlek vid första ögonkastet och jag kände direkt att det var honom jag ville ha, han var dock inte helt övertygad från en början, men till slut blev de vi två! Och dess år tillsammans har varit helt underbara och jag hoppas att vi får många fler fina år tillsammans!

Älskar dig mest av allt!


/J

Kvällen före..

Börjar faktiskt bli lite pirrig, vet inte riktigt varför men det känns både spännande men samtidigt lite läskigt.. Nu är man fri från skolan och man ska tjäna ihop sina pengar själv och börja leva på riktigt! Jag ska börja jobba inom en yrkesroll som är helt ny för mig! Men alla har ju varit nya någon gång så tror att alla kommer att vara förstående!

I morgon bitti ska vi iväg på stocketitt och äta frukost med klassen, sen ska vi på skolan och äta lunch med lärarna och efter det ska vi till kyrkan för själva examen! Ska bli så roligt!!

Nu ska jag gå och fixa i ordning lite saker inför morgondagen!!


/J

Blomma

Idag fick jag och Peter en lycka till-blomma av Görel's föräldrar, sötnosar! Tack så mycket!


 

 

/J

Kuvertväska

God morgon mina kära läsare!

I morgon är det examen, fattar ni EXAMEN!!! Helt sjukt, tre år har bara sprungit förbi! Det ska bli så himla roligt! Jag hoppas bara innerligt att vi klarar oss från regn!

Men alla fall.. För något år sedan investerade jag i en kuvertväska, har dock adrig använt den, men nu tänkte jag att den skulle passa bra till morgondagens outfit. Men det är bara det att jag inte vet vart jag har lagt den.. Jag har haft den på ett och samma ställe hur länge som helst, men för någon dag sedan när jag skulle ta fram och titta på den så låg den inte där... Så dagens göra är jag måste hitta väskan, så det är bara att börja leta!


 

 

/J

Första Juni

Idag är det första juni och sommarmånaderna är här på riktigt! Både igår och idag och det varit strålande sol och  hur härligt som helst! Hoppas nu bara att detta håller i sig så vi får fint väder på examen på torsdag och även i helgen så man hinner njuta lite innan man ska börja jobba på måndag. Sen jobbar jag till att börja med till den sista augusti och är nog inte ledig så värst mycket..


/J

Sista skoldagen

Idag har jag haft min sista dag på skolan för denna utbildningen.. Idag har vi pratat lite om situationer som kan uppstå på en arbetsplats och hur man kan hantera dessa.. Ganska skönt att ha pratat lite om sånna saker! I eftermiddag har jag varit hos Görel och hjälpt henne att bära lite grejor, hon flyttar tillbaka till skåne på fredag.. Nu är det balkongen som väntar!!


/J