Fredag

I onsdags var jag och mamma på ikea! De var mysigt att komma iväg en sväng bara vi två. Köpte inte så mycket, nya gardiner till vardagsrummet, innerkuddar till mina marimekko-fodral och en vas! Inne på Birsta köpte jag en tvålpump från village, har letat så länge efter en och nu hittade jag en som jag tyckte om.. Den var dock lite dyr, men ville ha den! :)

Igår fyllde min bror år, 24 bast! Av mig fick han en dataväska! :) Vi grillade och åt sedan god jordgubbstårta som mamma hade gjort! :) Nu väntar jobb resten av helgen, hoppas folk håller sig friska nu när det är yran så vi får en lugn helg på jobbet!


/J

Lön!

Idag fick jag min första lön som sjuksköterska! Härlig känsla och riktigt efterlängtad då sist jag fick pengar var i slutet på maj!! Pengarna kommer lagom tills ikea och Birsta i morgon! :) Ikväll är det jobb och i morgon alltså ledig, sen jobbar jag hela yranhelgen..


/J

Helgen och veckans planer..

Idag har jag inte gjort så värst mycket, tvättat och varit på stan en sväng.. Blev bara ett par leggings där. När älsklingen slutar idag åker vi till Föllinge! Skönt att komma bort från stan ett tag! I morgon blir det nog lite fiske (sola) på sjön, på söndag vet jag inte.. Känns som min blogg bara handlar om jobb och ledighet.. Men ska försöka få en ändring på det men har idétorka, några förslag vad jag ska blogg om?

Till veckan blir det stråket med jobbet på tisdag, på torsdag fyller min bror år så då blir de väl lite kalas, sen ska jag och älsklingen försöka komma iväg på stråket någon dag! Har inte bestämt om det blir nån dag på yran, jobbar hela helgen men en kväll borde man ju orka med! :)


/J

Ledig!!

Nu är jag ledig i tre dagar! Kan knappt fatta att det är sant.. Är så trött efter allt jobbande så jag skulle kunna somna ståendes! I morgon väntar tvätt annars ska jag bara ta det lugnt och inte göra något särskilt.. Har fått frågor från många på jobbet som undrar om jag jobbar jämt, och det har kännts så senaste tiden.. På de senaste 14 dagarna har jag jobbat 12, inte konstigt att man är trött!


/J

Blogginlägg från balkongen

Just nu sitter jag ute på balkongen och skriver ett inlägg.. Det är så äckligt varmt inne i lägenheten så jag tog med mig datorn ut på balkongen! Blomlådan blommar för fullt, den är så fin! :) Men de skulle ju inte skada med en större balkong, men de kanske blir nästa år när de ska byggas om.. Det är en polishelikopter som snurrar omkring ovanför mig uppe i lufte, undrar vad dom kikar efter..

Det sista jag skulle göra idag innan jag gick hem var att sätta ett dropp på en kvinna som precis hade kommit till avd. För det första är det en gåta för mig hur en 90-årig tant som varit fastande i fyra timmar och legat och väntat på akuten både kan vara utan pvk och dropp även fast de var dropp ordinerat.. Hur som helst så fick jag ju sätta en ny nål på henne då, det brukar ju inte alltid vara så lätt att hitta några bra kärl på en gammal tant, men hittade ett bra direkt som jag stack i och fick in en nål.. Problemet var bara att när jag kopplade på droppet och körde på full sprutt backade det ändå blod i slangen, hade fått in pvk:n i en artär!!! Ganska komiskt, har aldrig hämt mig förut.. Hur det hela slutade vet jag inte, klockan blev över fyra och jag lämnade över till kvällspersonalen!


/J

Lovely shoes

Jag har varit inne på eurosko några gånger i sommar och provat ett par skor som jag tyckt om, men har inte kunnat bestämma mig!  Men när dom annonserade för rea var jag in där någon dag senare och då hade dom ett par kvar och de var dessutom i min storlek så då var dom nog tänkt för mig! Jag slog till och de känns bra! :) Jag har länge tyckt om gladiatorsandaler men tycker inte om när dom blir för extrema.. Men jag hade hittat ett par som perfekt, så när de var på rea blev de mina! :)


 



/J


Halva sommaren..

Nu har halva sommaren gått, jag har jobbat i sex veckor och har sex veckor kvar.. Sen vet jag inte vad som händer, får jag fortsatt jobb? Finns det jobb på någon annan avdelning? Eller måste jag flytta för att få ett jobb? Frågetecknen är många, men vad som händer får tiden utvisa.. Skulle gärna åka på någon långresa också, men har nog ingen att åka med.

Idag på min enda lediga dag följde jag med mamma till stugan en sväng. Vi var även förbi graven och planterade några nya blommor! I stugan plockade vi årets första jordgubbar! Mums! Det fanns även en hel del smultorn! :)


 

 

 

/J

Jobb igen

Idag var de tänkt att jag skulle vara ledig.. Men i torsdags kom det en tjej och frågade om jag kunde jobba för henne idag för hon ville vara ledig.. Skulle ju inte göra nå särskilt idag förutom att få vara ledig två dagar! Men jag kände mig tvungen att säga ja, älsklingen jobbar ju också! Men är det något jag längtar efter nu så är det att få vara ledig två dagar i sträck! Men de får väl bli nästa helg då i stället.. Så om ett tag bär de av till jobbet, ska nog sätta mig med lite soduku på balkongen innan det är dags att ge sig iväg!

Köpte ett par skor och några shorts när jag och peter var på stan i torsdags, visar bilder sen! Mina älskade skor som jag har längtat efter så mycket!


/J

Nelly

Denhär underbart söta tunikan/klänningen köpte jag från nelly i veckan för ynka 79kr! Den är jättesöt och helt klart värd pengarna! Tycker Nelly har jättemycket fina kläder där jag skulle kunna köpa hur mkt som helst, synd bara att man inte kan prova kläderna innan man köper.. Denhär klänningen blir perfekt på semestern i höst! :)

Cateline Dress SEK 79, Jeane Blush - NELLY.COM


/J

Lugn dag..

Idag har det varit en lugn dag på jobbet, det behövs verkligen i mellanåt! Idag har jag även fått vara undersköterska villket kan vara skönt ibland.. Jag trodde jag fick byta avdelning denna vecka för att de saknades syrror, men i morse var vi 4 syrror och man brukar vara 2.. Men som sagt, skönt med lite omväxling och lugnt! Har två dagar kvar där nu!

Idag fick jag även mitt paket från nelly som jag beställde i måndags, snacka om snabb leverans!! Köpte en tunika/klänning, visar bild sen! :)


/J

213

Min lediga dag är över och idag ska jag tillbaka på jobbet igen.. Ska dock vara på en annan avdelning denna vecka. Ska vara på 213 där jag hade min praktik så det känns inte helt främmande.. Och med tanke på att slutet på förra veckan var väldigt jobbigt och mycket att göra så känns det skönt med lite omväxling! Nu jobbar jag fyra dagar och sen är jag ledig helgen, ska bli skönt att få vara ledig mer än bara en dag! :)

Inatt vaknade jag av att regnet bara öste ner, nu verkar det ha slutat.. Annars har jag inget emot att de regnar när jag ska jobba! I morgon är älskling ledig, undrar när vi får nästa lediga dag tillsammans, känns som de va längesen nu..


/J

Ledig

I morgon är jag LEDIG, svårt att fatta, känns som jag jobbar jämt.. Är dock bara ledig en dag och sen jobbar jag fyra till.. Suck! Idag trodde alla på jobbet att det skulle bli en lugn kväll och det var det också, fram till kl 19. Då small det till och jag sprang i ett till klockan var 21.40. Då slängde jag mig på cykeln så jag skulle hinna se lite fotboll alla fall!

Morgondagens planer är sovmorgon, vila och åter vila.. Är hur trött som helst nu! Det tar på krafterna att jobba.. Längtar verkligen till semestern i höst, har dock inte bokat resa än men vi har planer! :)


/J

Tuff dag

Idag har jag haft en tuff dag på jobbet! Tur att man har så underbara kollegor som stöttar och hjälper till!! Vill inte skriva mer om det i nuläget..


/J

Stugan

Idag har jag varit ledig och valde att följa med mamma till stugan! Mysigt att komma iväg en sväng bara vi två.. Vi kom dit vid lunchtid och då åt vi våra medköpa sallader.. Pastasallad med räkor, majs och ägg! Tycker det är så mycket, nästan för mycket pasta och sallad i färdiggjorda sallader som man köper. Men den var god alla fall! Sedan väntade lite solning innan det var dags för lite arbete i trädgården! Jag klippte gräset och mamma rensade först i buskarna och sen i jordgubbslandet! När vi var klara åt vi lite jordgubbar innan vi åkte vidare mot kyrkogården för att plantera lite blommor.

Nu ska jag titta klart på fotbollsmatchen innan jag ska sova, börjar 6.45 i morgon! Heja Spanien!!


/J

Jobb

Nu har jag jobbat några dagar då jag gått själv. Tycker det funkat överraskande bra och de jag jobbat med  uppskattar bara när man kommer med frågor! Denhär veckan började även en ny semesterperiod som betyder att de som haft semester första perioden är tillbaka på jobbet och jag har fler nya männiksor att lära känna vilket är väldigt roligt!


/J

Elf

Igår gjorde jag min första beställning från elf. Har hört att dom har riktigt bra smink och billigt är det också! Kruxet har bara varit att de är från england och frakten är lite dyr, men jag lyckades komma över en kod som gav mig gratis frakt så då slog jag till! :)


Löspuder, en borste, rouge, läppglans och en pensel.  Allt detta för otroliga 158kr!!

 

 

/J

2-årskalas, jobb & vin

I morse åkte vi till Orrviken för att fira våran älskade Salomon som fyller 2 år idag, storkillen våran! Tyvärr så jobbade jag ikväll så vi kunde inte vara med på firandet i eftermiddag, men Eva hade ordnat så god mat så vi fick äta lunch där innan det var dags att åka in till stan igen för jobb. Salomon sa Julia för första gången idag, och mitt hjärta smälte såklart! :) Åkte in till stan vid halv två för jag skulle ju som sagt jobba ikväll.. Vi hade 11 patienter och elva tomplatser varav 7 av dessa patienter klarade sig på egen hand.. Förstår ni att vi hade en lugn kväll?! Nu är jag alla fall hemma och jag ch Peter har suttit på balkongen och druckit några glas vin i värmen! Underbart! :)


/J

Köpmani

Har inte varit på stan på evigheter känns det som.. Gick på stan en snabbis igår innan jag började jobba men även idag när jag hade slutat! Eftersom jag inte hade varit på stan på så länge så drabbades jag av någon slags köpmani i stället.. Men snart kommer lönen! :)


3/4 baggyjeans, Vero Moda 399kr


 

-3/4 baggyjeans, Vero Moda 399kr

-Blommiga ballerina, Indiska 99kr

-Blockljus, Inspiration

-Ljusrosa topp, Vero Moda 50kr

-Korallfärgat linne, Monki 90kr

-Handväska, H&M 50kr

Köpte även lite underkläder

 

 

/J

Självgående??

Idag gick jag på stan en sväng innan jag skulle börja jobba.. Var tänkt att jag skulle gå på inspirations konkursutförsäljning, men dom hade ju lunchstängt mellan 12 och 13.30 så de gick ju inte.. Men gick och tittade i några andra buktiker och shoppade lite. Visar bilder i morgon! Hur som helst, när jag gick på stan så ringde mobilen.. Dolt nummer, jaha vad är de nu då tänkte jag.. Det var från jobbet och dom hade fått en akut sjukskrivning en timma innan hon skulle börja jobba! Schemaläggaren hade fått lite panik och visste inte riktigt hur hon skulle göra när de var så kort varsel.. Så hon undrade om det var okej för mig att gå själv ikväll.. Och vad ska man säga? Hade ju ändå bara två dagar kvar av min inskolning.. Så ikväll har jag fått gå själv! Men de gick bra, tur att de vart med så kort varsel så jag inte hann gruva mig någonting innan.. Men i morgon har jag inskolningsdag igen, sen så ska jag gå själv på lördag igen och resten av sommaren..


/J