löpning och fönsterputsning

Dagen började med att jag tog en löprunda längs sjön, det var skönt att få komma ut i friska luften, men idag gick det tungt att springa.. men så är det ju, nästa gång går det säkert lättare! Efter löpningen putsade jag fönstren här hemma, kände verkligen inte för att göra det. men det var väldigt välbehövligt och det är skönt nu när det är över! Vi bytte ju fönster förra sommaren och nu har vi 3-glas så det är ju bara in- och utsida som behöver putsas så det går ju ganska fort när man väl sätter igång!

I eftermiddag kom görel hit och vi var och handlade och hon ska bjuda på middag här ikväll! Just nu ligger hon dock och sover på soffan, men ska väl väcka henne snart så vi kan börja med maten!!


/J

revideringar..

Då var revideringarna på c-uppsatsen gjord, det gick mycket fortare än jag hade trott! Knappt två timmar satt vi och jag kan inte säga att det var så väldigt effektivt hela tiden.. Skönt att det är gjort nu alla fall, ska bara skicka in det till examinatorn igen och få godkänt!

I morgon är jag ledig, får se vad jag ska hitta på då.. Borde putsa fönstren men jag vet inte om jag har så stor lust med de.. får se vad som händer!


/J

måndag

Idag är det måndag och jag var tillbaka på praktiken igen. Idag fick jag gå med en annan handledare och det har funkat jättebra! Blir mer och mer självständig!

Gårdagen var väldigt lyckad, god mat och tårta och jag fick vara med min familj som är dom som betyder mest! <3
Hade ju tänkt att jag skulle lägga ut en bild på det jag fick igår, men min sladd till kameran är borta så de får vänta..

Hade tänkt att jag skulle ut och springa idag, men det har inte blivit, kanske i morgon! I morgon ska vi för övrigt göra våra kompleteringar på c-uppsatsen.. jag slutar vid 16 och emmelie börjar sedan kl 21 men vi har räknat med att den tiden ska räcka, de var inte så mycket som måste göras!

Nu ska jag göra mat till älsklingen kommer hem!


/J

lördag

Idag är det lördag och jag har inte gjort något särskilt egentligen. I morse var jag ute och sprang en sväng, sedan åkte jag och handlade för att laga mat och göra en tårta för kvällen. För ikväll har älsklingens familj varit här och grattat mig, fyller ju år i morgon! Lägger upp bilder i morgon på det jag fick idag!

Ska nog snart gå och lägga mig i morgon blir det fullt upp. Ska först till orrviken och äta lunch sen blir det middag i odensala..


/J

löpning..

Har precis kommit hem efter årets första löparrunda! jag och peter sprang tillsammans även fast det kanske inte blev så mycket träning för honom. enligt pulsklockan gjorde jag av med 400 kalorier, så det är alltid något. Hoppas nu att detta är startskottet för vår och sommarträningen så det inte bara rinner ut i sanden..

Nu ska jag duscha och bädda in rena lakan i sängen!


/J

bullar

I eftermiddag har jag och Peter bakat bullar.. Fyller ju år i helgen så måste ha något gott att bjuda på! Har redan hunnit provsmaka och både jag och peter gav dom godkänt! :)

Ikväll händer inget särskillt, ska nog ut och springa en sväng..


/J

jobb..

Det var med blandade känslor jag igår tackade ja till jobb i ö-vik. Det är alltså klart att jag kommer att jobba där i sommar och jag är givetvis jätteglad att jag har ett jobb och kommer att ha en inkomst under somaren. Men att behöva bo så långt hemifrån där jag har alla mina nära och kära, inte minst älsklingen kommer att bli väldigt jobbigt.. Men det är väl bara hålla ut, är ju som sagt bara över sommaren..


/J

slödag..

Idag har jag haft en slödag, tog sovmorgon sen var jag ut en sväng.. Idag ska jag gå natt på praktiken så i eftermiddag har jag mest legat framför tv:n och degat.. Hade tänkt att jag skulle ta en powernap men det har ju inte gått då jag sov så länge i morse! Hoppas jag kan hålla mig vaken inatt ändå!


/J

skinnjacka

Är på jakt efter en skinnjacka. Har hittat en på jc som jag skulle kunna tänka mig, dock så kostar den 2000. Det känns lite väl dyrt, men samtidigt så är det ju lika bra att köpa en med äkta skinn så slipper man förhoppningsvis köpa nån ny på några år.. Ska fundera på saken!

I eftermiddag har jag, far och bror varit hos farmor och farfar och grattat farfar som fyller 89 år idag! Farmor hade lagat så god mat och god tårta till efterrätt. De va trevligt, länge sedan jag var där och hälsade på!


/J

snö

I morse när jag klev upp var det snö på backen, det känndes inte så kul, men det ligger inte kvar nu längre!

Idag har jag kväll på praktiken så nu ska jag snart åka iväg. I morgon ska jag till farfar som fyller 89år!


/J

Biltvätt och fruskost på säng!

Idag blev jag väckt av älsklingen med frukost på säng! Han hade gjort äggmackor så vi åt dom i sängen och myste! Det är min älskling det!

Sen åkte vi till odensala och tvättade bilen vilket var väääldigt välbehövligt så nu är den ren och fin! Sen blev vi även bjuden på pizza där, de va mumsigt!

Ikväll blir det lite tv, i morgon är det praktik igen.


/J

det rullar på..

Nu har jag gått tre dagar på min praktikplats.. Jag har en väldigt bra och lättsam handledare som jag tror jag kommer trivas med! Känner dock redan pressen på att jag i slutet ska kunna stå på egna ben och klara av i princip allt själv. Men som sagt, har bara gått tre dagar än och det känns redan som en hel del klarar man på egen hand! Jag tycker alla fall att det är roligt och intressant och är övertygad om att jag kommer lära mig massor under veckorna jag är där!

I morgon är jag och Peter faktiskt ledig samma dag! Vi har inte några större planer för morgondagen vad jag vet.


/J

Praktik

Idag börjar jag min sista praktik för denna utbildning. Ska vara på avdelning 213 som är en kirurgavdelning, mage-tarm i sex veckor. Jag ser väldigt mycket fram emot denna praktik och hoppas på sex väldigt lärorika veckor och att jag sedan känner mig väl förberedd inför jobb med min nya yrkesroll. Efter praktiken så är det 2 veckor kvar på skolan, så detta innebär att det bara är 8 veckor tills jag tar min EXAMEN!!

Nu måste jag göra mig i ordning för min första dag (kväll) på praktiken!


/J

Pingis

Jag och Peter har nyss kommit hem efter att ha varit i Ås och kollat på pingis. Det är mitt lag som spelat, men eftersom jag inte har tränat något senaste tiden så var inte jag med och spelade.. Men dom gjorde det bra och ska vara nöjda med helgen! :)


/J

Lördag

Idag har jag och älsklingen varit på stan en vända.. Hittade inget särskillt, men vi köpte alla fall några fröer så vi har precis planterat blommor och kryddor! :)

Har nyss gjort en pizzadeg som ligger på jäsning så ikväll blir det pizza och kanske en film eller nåt.


/J

Allt för min syster

Har precis kollat på filmen "Allt för min syster" som handlar om en syster som blir född för att vara donator för sin cancersjuka syster.. Tyckte filmen var bra, den var gripande och sorglig samtidigt som den är lycklig! En film jag kan rekommendera!






Nu ska jag sova.
/J

Örnsköldsvik

Igår var jag till ö-vik's sjukhus på anställningsintervju. Det kändes bra och jag blev erbjuden jobb där över sommaren med bra lön och gratis boende. I och med att jag inte lyckats få något jobb här hemma så lutar mycket åt att jag tackar ja till det jobbet. Det känns dock lite jobbigt i och med att älsklingen kommer att bli kvar här hemma, men jag behöver ju en inkomst och det går okej med bussar så när man är ledig får man åka hem!

Jag fick själv välja vilken avdelning jag ville jobba på och jag valde en hematolog-njur avdelning, där är det mycke tekniska moment och mycket intressanta sjukdomar som jag tror skulle passa mig bra. Men vi får väl se hur det blir..

Nu ska jag laga mat, TACOS!! :)


/J

Föllinge

Igår kväll kom jag till Föllinge, väntar på att brorsans bil ska bli klar på verkstan så ska jag ta den och åka in till stan sen.

Fick min deklarationsblankett (eller vad det nu heter) igår och dessa pengar kommer bli välbehövliga i mitten på juni!

Nu måste jag titta till min kaka som jag har i ugnen. Berättra senare om mitt äventyr från igår.


/J

Stora bröst??

Idag inträffade något som jag nästan aldrig varit ute för förut.. Är på jakt efter en ny vårjacka och hittade en jättefin på vero moda, den var i lagom prisklass och den kändes rätt, Men min storlek var för liten över brösten och i och med att den var A-formad så såg en storlek större ut som ett tält.. så typiskt, bara leta vidare!

I eftermiddag har jag varit barnvakt till världens gulligaste unge. I morgon väntar äventyr.


/J

Vardag igen..

Nu är jag tillbaka i vardagen igen. I går kväll kom vi hem från fjällen och jag somnade ovaggad på kvällen, man blir så trött av att bara vara ute! Påsken har varit bra, har varit ute hela dagarna och antingen åkt i backen eller på längden, riktigt skönt!

Idag har jag hunnit med massor känns det som och klockan är inte ens fem. På förmiddagen städade jag och förberedde mig lite mer inför opponeringen som är i morgon. Sen kom pappa och hälsade på en sväng och sen cyklade jag till mamma och hälsade på henne därifrån åkte jag till lillänge och uträttade några ärenden, bla så köpte jag ett nytt bord till balkongen..

I morgon är den stora dagen då vi ska gå upp med våran c-uppsats, nervositeten har kommit mer och mer under dagen.. Undra då hur det kommer att vara i morgon bitti.. Ni måste hålla tummarna för mig i morgon!!


/J

Bydalen!

Om en liten stund åker jag och Peter till Bydalen! Det ska blir så härligt! Åka skidor och bara mysa.. Hoppas bara att det blir lite bättre väder än vad det är nu..

Blir nog ingen uppdatering under helgen.. Men kommer hem på söndag eller måndag igen!

Vad gör ni andra i påsk??

Glad Påsk till er alla!







/J

En dagens

Kör min första dagens;

Att göra
Så lite som möjligt, baka en kaka inför helgen och packa, åker till fjällen ikväll
Kläder Leggings och linne
Väder Grått och trisst, lite regn
Humör Varken eller, helt okej!
Mat Hmm, dags för frukost snart kanske
Frisyr Blött efter duschen
Vill ha Ett JOBB!!!
Smink Inget än så länge