.

Har nyss avverkat en löparrunda, idag gick de väldigt tungt då jag hade motvind på hemvägen då jag redan var trött.. Men det var bara att kämpa på! Nu är jag nyduschad och ska snart gå och lägga mig med min älskling! <3


/J

Garderobsrensning

Förutom det jag skrev om i morse som jag skulle göra idag har jag även hunnit med att rensa en av våra garderober där det mestadels var rat.. Nu är mycket av de slängt, har slängt säkert 4 par skor, tröjor, strumpbyxor gamla bh:ar mm mm. Bar även upp en del på vinden så nu är det bara kvar sådanda grejor som vi använder, känns väldigt skönt att äntligen fått lite ordning i den garderoben!!


/J

Balkongen

Har precis planterat i både blomlådan och i små korgar som jag hängt på väggen! Trots att jag inte är så värst bra med blommor så känner jag mig nöjd, nu är det bara att vänta på att de ska börja blomma!! :)


 

 

 

 

Vad tycks??

 

 

/J

 

Måndag

Dagens planer:
- Plantera i balkonglådan
- Handla mat
- Ut och springa
- Åka till mamma och börja planera matlagningen inför examensfesten på lördag

Med andra ord så är det en ganska lugn dag, vilket innebär att jag hinner sitta på balkongen i sooooolen!


/J

Mors dag

I eftermidag har jag varit i Orrviken och firat mamma på morsdag! Hon fick en blomma och en chokladask, ganska klassiskt men det går alltid hem! Vi åt tacos och tårta och myste tillsammans.. Har kommit hem för en liten stund sedan och tänkte plantera om planten som vi satt i blomlådan, men det visade sig att jorden är slut så det får bli morgondagens problem..





/J

Klassfest

Igår var det klassfest! Jag blev rätt så full men roligt var det! Men idag mår jag ändå bra! Det började med att vi träffades i ABC-lokalen där vi åt tillsammans, egen medhavd mat som i detta fallet var grillat för min del. Sen fortsatte kvällen med ngra lekar och dans! Vid 11-tiden drog vi vidare och hamnade på g3 där peter mötte upp. Satt bara på uteserveringen och snackade men de va trevligt det också! Innan vi gick hem så gick vi förbi subway och köpte med oss lite käk.. Somande väl närmare tre! Idag händer inte så mkt, ska hem till mamma och äta middag idag, det är ju morsdag! :)






/J

På väg..

Nu ska jag snart iväg på klassfest, kul att nästan hela klassen ska komma! :) Uppdaterar i morgon om hur det var!


/J

Musik

I morgon är det klassfest! Dom som ville kunde ta med sig ngn skiva med musik, men jag tror inte att det blir så många som tar med sig ngn musik.. Så därför har jag och peter fixat en skiva som jag ska ta med mig i morgon! :) Sjukt svårt att veta vad andra vill höra för musik, men har blandat massa så jag hoppas att det är ngt som duger! Nu ska jag strax lägga mig så jag orkar med morgondagen också!


/J

Sista föreläsningen

Idag har jag varit på den absolut sista föreläsningen på min utbidning! Nu är det bara två dagar kvar, morgondagen är examinationsdag och vi kommer att få några fall inom katastrofmedicin som vi ska lösa.. Sen på tisdag är det något seminarie, vet egentligen inte vad som händer då.. Dagens föreläsning handlade om vitala parametrar och vi hade en gästföreläsare som i vanliga fall är narkosläkare, jag tyckte föreläsningen var jättebra och han kom med många tänkvärda tips!


/J

Rengöring av skor!

När jag tog studenten köpte jag ett par vagabond-klackar i vitt som jag tyckte så mycket om! Har dock inte använt dom så mycket, varför vet jag egentligen inte.. Något som jag blev väldigt ledsen av efter studenten var att det svarta på klacken färgade av sig på det vita och jag fick inte bort det.. Idag provade jag med nagelborttagning, och det funkade!! Nu är mina skor så fina igen!! Så dom ska jag ha på examen nästa vecka!

Såhär såg skorna ut innan rengöringen:



Och efter rengöringen blev dom såhär fina!! :)



Har även köpt en otroligt fin jacka idag, visar bild senare!


/J

Kofta till examen

Idag var jag ner på stan en snabbis innan jag skulle på skolan.. Var ute efter en kofta att ha till min klänning på examen! Jag hade sett en som jag skulle kunna tänka mig, men jag kom inte ihåg vart jag hade sett den! Man vill ju ha någon som känns finare än en vardagskofta, men ändå en som man kommer att använda fler gånger! Och jag hittade en som kändes jättebra! Köpte den i två färger, en vit och en ljusrosa, för jag tänkte om den rosa passar bra till klänningen så är det lite roligare än en vit. Men får se vilken det blir, den andra ska jag lämna tillbaka!


/J

De bådar gott..

Det verkar som att vi ska klara oss från regn på torsdag.. hoppas hoppas!!




/J

Candrah och döden

Ikväll har jag kollat på dokumentären om Candrah som sedan sex års ålder varit förlamad från nacke och neråt. Man har kunnat följa henne på aftonbladet från det att hon skrev ett brev till socialstyrelsen då hon bad om att få hjälp att avsluta sitt liv. Jag tyckte dokumentären var bra då man fick höra hennes egna ord och att hon är nöjd med det liv hon haft men att hon nu vill avsluta sitt liv innan hon inte ens har möjlighet att uttrycka sin önskan. Man fick även höra hur de i socialstyrelsen diskuterade då det kom fram till sitt beslut om att candrah skulle få hjälp att dö. Jag tycker att man ska ha rätt att få hjälp att avsluta sitt liv så länge man är frisk nog att fatta ett beslut som är väl genomtänkt. Och detta ska gå att genomföra även om det krävs hjälp från sjukvården som för dessa kan kännas moraliskt fel..


/J

Skola..

Idag var vi tillbaka på skolan igen.. Kändes lite ovant och jag har ingen vidare motivation, troligen för att jag bara vill att det ska bli examen och börja tjäna pengar.. Samtidigt som det känns konstigt att klassen ska gå åt skilda håll och vissa kanske man aldrig kommer att se igen! Men det är med blandade känslor allt händer! Ska på skolan varje dag den här veckan, sen nästa vet jag inte riktigt hur den ser ut, men de lär väl visa sig.. Examen nästa torsdag alla fall!! :)


/J

Bättre sent än aldrig

Här är den utlovade bilden på mina nya fina skor





Svarta tygskor från Björn Borg


/J

SOL

Idag är det sol och hur härligt väder som helst! Jag har suttit ute och ätit lunch men nu måste jag snart bege mig mot praktiken.. Men det hade varit härligare att sitta kvar på balkongen!


/J

Torsdag

Ikväll har jag bakat en kaka som jag ska bjuda på i morgon på praktiken eftersom det är min sista dag! Jag kommer ju vara där en del i sommar också, men det känns bra att kunna tacka för en bra praktikperiod nu ändå.. Sparar dock några bitar till mig och peter! :) I morgon går jag kväll och det är alltså min sista dag på praktiken.. Sen har vi en och en halv vecka på skolan och sen är det examen! Helt sjukt!

I helgen åker jag till Föllinge, skönt att komma på landet och bara kunna lata sig.. Peter jobbar ändå så det är lika bra att passa på!


/J

jobb

Idag har jag skrivit på anställningsbeviset för sommaren! Nu är det 100% klart att jag kommer vara där i sommar och allt känns jättebra! Har även haft lite mer kontakt med chefen idag och hon är hur trevlig som helst och jag tror verkligen att jag kommer trivas i sommar! Fick se en liten skymt av mitt schema idag och där såg jag att jag har några dagar på avd 213, alltså där jag har praktik nu, känns roligt!

Nu är det bara två dagar kvar på praktiken, idag har jag och min handledare med mig till min handledare av dagens jobb för det var verkligen hur mkt som helst att göra! Men måste nog skylla strulet på läkarna som bara kommer och går hela tiden när dom har operationsdag (måndag & onsdag), man får inte någon reda på något och kan aldrig göra någonting helt klart.. men men, så kan de va ibland.. Nya tag i morgon!


/J

praktik

Nu har jag bara tre dagar kvar på praktiken och det känns verkligen att det är riktigt nära tills man är färdigutbildad! Idag har jag skött precis allt själv, känns jätteskönt! Nu ska jag gå med en annan handledare i två dagar och på fredag är det slutbedömning!

Idag fick mitt hjärta åka hem från jobbet du han inte kände sig bra.. Det är inte ofta han är hemma och är sjuk, så när han väl är hemma blir man ju orolig och tycker synd om honom! Men han verkar vara piggare nu ikväll åsså är han ledig i två dagar nu så han borde vara frisk tills på fredag när han ska jobba!


/J

Helgen..

I fredags var det utspark för oss! T5:orna hade ornat en fest i en lokal med god mat och lekar! De enda som jag kan tycka var lite trisst var att det inte var så många T5:or med, typ 3 st.. Desto fler var det från våran klass, tror vi var ca 30 sammanlagt! Och det är ju ändå sin egen klass som man vill umgås med! Jag hade roligt och det var bra stämning mellan alla! :) Sen gick dock de flesta på krogen vilket jag kan tycka är lite synd när man är tillsammans med klassen! Krogen har ju öppet varje helg annars,  men klassfester är inte så ofta men men.. När alla andra drog på krogen gick jag och görel in till stan, kollade läget å sen gick vi hem igen! Men kvällen kan alla fall sammanfattas som mycket trevlig! :)

Igår hände inte så mycket! Var inte ett dugg bakis trots att det blev ganska mycket alkohol i fredags! :) Var på lillänge och köpte ett par skor, bild kommer under veckan!

Idag har jag varit och hälsat på farmor och farfar typ hela dagen! Det var mysigt, inte så ofta jag är där nu för tiden tyvärr..

Har hittat en sladd som passar till min kamera nu, även om de inte var den riktiga sladden! Så nu kan jag lova bilder framöver i bloggen!



Bjuder på en bild på mig och görel sedan i fredags


/J

Torsdag

Idag har jag, efter examinationen, tvättat, städat, sprungit, kollat på film.. typ, känns som jag hunnit med en hel del idag!

I morgon är det utspark, så då åker jag direkt från praktiken ut på frösön, tror det kan bli riktigt roligt i morgon!


/J

Praktisk slutexamination

Idag har jag haft min praktiska del av den nationella slutexaminationen! Jag blev tilldelad en patient efter morgonrapporten och fick sedan sköta om den under förmidagen med allt vad det innebär! Under tiden hade jag avstämningar med min huvudhandledare som skulle bedöma mitt jobb och gick som en svans hela tiden, så att hon förstog hur jag tänkte och hur jag hade tänkt lägga upp förmiddagen för att hinna med allt jag skulle göra..
När examinationen var klar kom vår lärare dit och vi gick igenom bedömningformuläret tillsammans alla tre, enligt handledaren var det inga som helst tveksamheter att jag skulle bli godkänd! Så nu är jag godkänd både på den teoretiska delen och den praktiska delen, så nu kommer det synas i mitt examensbevis! :) Även fast det var frivilligt så känns det bra för min egen del att jag har gjort det och att jag har blivit godkänd i moment som förväntas att man ska kunna innan man kommer ut i verksamheten på riktigt! :)


/J

Ledig

Idag är jag ledig! Känns skönt.. Har massa småsaker jag måste fixa idag, bla ska jag iväg på skolan och lämna in uppsatsen till Anki, också ska jag köpa plastomslag och framsida så altt det blir klart så man kan lägga det bakom sig! Så måste jag ut och springa en sväng, värsta härliga vädret ute ju!! Har även ringt och avanmält min tv-licens så då behöver jag inte betala de nå mer!

I morgon har jag det praktiska provet för slutexaminationen, tänkte att jag skulle läsa igenom bedömningsformuläret som dom ska fylla i imorgon, så har man lite koll på vad dom bedömer! Det känns lite pirrigt, men de ska nog gå bra!

Nu har alla fall allt löst sig med jobb! Känns så jäkla bra, tror inte det kunde bli bättre!


/J

Jobb..

Känns bra att man inte ens har börjat jobba men har redan varit i kontakt med facket för massa strul.. Blir tokig, varför kan itne folk vara lite mänskliga och förstående?! Varför ska jag hålla saker som jag lovar när inte andra kan det? Blir bara så arg, och värre lär de väl blir om de inte hör av sig SNART!


/J

söndag

Ikväll har jag varit på pingisavslutning, vi åt pizza på aladdin, klubben bjöd! :) Så gick självklart snacket hur det ska bli nästa säsong, och ska jag vara ärlig så har jag ingen aning hur det blir för mig.. Våren har varit väldigt trög, men om jag har uppehåll över sommaren så tror jag att jag kommer bli sugen att spela till hösten igen!

I fredags var jag barnvakt till salomon, hämtade honom på dagis sedan hade vi en mysig eftermiddag i lekparken innan vi gick hit och åt middag. Sedan kom hans mamma och hämtade honom och jag och älsklingen åkte till föllinge! Där har vi bara tagit det lugnt och inte gjort så mycket..

I morgon ska jag ringa ett samtal som förhoppningsvis förändrar min sommar! hoppas hoppas!


/J

tisdag..

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade här.. Livet rullar på riktigt bra nu! Har precis blivit godkänd efter de kompleteringar vi gjorde på c-uppsatsen! Skönt att kunna lägga det bakom sig nu. Och alldeles precis har jag varit ute och sprungit och känslan jag hade när jag sprang var "ska jag aldrig bli trött" det kändes som om jag skulle kunna springa hur långt som helst. Härligt!

Eftermiddagen och kvällen har spenderats hos görel, vi tog en cykeltur sen åt vi och låg och pratad skit framför tv:n. Igår var jag med Klara nästan hela dagen, kul att träffa henne igen! Var nästan ett år sedan jag såg henne sist!

I morgon ska jag på auskultation på iva, det ska bli spännande!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen sängen.


/J